Poweryoga

Kropp och själ i balans

Poweryoga är en dynamisk form av den fysiska yogaformen hathayoga. Många menar att poweryoga är den yogastil som anpassar sig mest efter individen. Genom denna typ av träning lär man sig att försätta kropp, sinne och själ i balans. Övningarna ger ökad styrka, balans, rörlighet och uthållighet samt ökad koncentration på och förbättrad andning. Träningen kan beskrivas som fysiska rörelser i kombination med inre avslappning och meditation. Passet avslutas alltid med en stunds avslappning.

Yogautövande ger ett lugnt och fokuserat sinne, en stark och rörlig kropp samt framkallar en känsla av helhet och harmoni. Det kan vara till hjälp när det gäller att reducera stress, spänning och obalanser i kroppen. Exempelvis sägs utövandet kunna leda till bättre blodcirkulation, ökad ämnesomsättning samt bättre matsmältning med mera. Poweryoga är en träningsform som kan passa de flesta människor, grundregeln är att lära sig lyssna till kroppen och till dagsformen. Det bygger på att utvecklas i sin egen takt, utifrån de individuella förutsättningarna.

Jag är diplomerad poweryogainstruktör och har lett yogaklasser sedan 2007. Yoga är för mig ett värdefullt redskap gällande att kunna träna min kropp samtidigt som jag laddar upp min mentala och själsliga energi. Det är underbart att få guida människor till att med hjälp av denna träningsform komma i kontakt med både kropp och själ. Att lättare kunna slappna av samt minska på stress och spänningar i kroppen.